Case Studies

City Year

Challenge

Boston downtown headquarters
The City Year Boston headquarters is a 36,000 sq ft, four-floor space in a multi-story building in downtown Boston, MA.

Open office environment, lower privacy
Renovations to City Year Boston headquarters building lead to a larger open plan office space and greater potential for conversations to carry throughout the office. Loss of productivity due to distractions in the renovated space needed to be kept to a minimum.

Solution

Qt Quiet Technology™ – a better acoustic environment
The City Year acoustical consultant recommended that sound masking from Cambridge Sound Management be incorporated into renovation plans. Qt Quiet Technology system was installed in all open plan areas of City Year’s new headquarters.

Result

A productive, private and comfortable office space
City Year is thrilled with their new, productive workspace. Conversations don’t carry through the open areas and conversational distractions are kept to a minimum.